Şişme bebek niğde

Niğde, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesinin güneydoğusunda ve Kapadokya bölgesinde yer alan merkezi Niğde kenti olan idari birimdir. Rakımı 1.229 m olan Niğde ilinin 2011 yılı ADNKS]’e göre nüfusu 337.553’dür. Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Konya illerine komşu olan Niğde, güneyde Bolkar Dağları ile İçel ilinden, güneydoğu ve doğudan Aladağlar’ın oluşturduğu doğal sınırlar ile de Adana ilinden ayrılır. Çamardı ve Ulukışla ilçeleri Akdeniz bölgesinde kalmaktadır.
 
Termal kaynakları, ören yerleri, zengin tarihi dokusu, doğal güzellikleri, dağ ve kış turizm olanakları kenti turizm merkezi yapan önemli unsurlardır.
 
Halkın esas geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Elma ağacı sayısında Niğde ili ülke sıralamasında ilk sırada yer alır. Ülke genelinde patates üretiminin ise % 25’lik bölümü bu ilde üretilir. Ancak Niğde Merkez Organize Sanayi, Bor Deri Organize Sanayi ve Birko Koyunlu A.Ş. halı fabrikası ve diğer küçük sanayi kolları Niğde halkı için önemli istihdam alanlarıdır. Geleneksel el sanatları bakımından Niğde önemli bir ildir. Niğde ilinde üretilen halılar dünyanın birçok ülkesinde müşteri bulmaktadır.
19. yüzyılda Niğde sancağı olaysı bir siyasal yaşam geçirmiş İç Anadolu’da daha çok kuzeyde etkili olan yerel ayaklanmalar’dan zarar görmemiştir.
 
Ürgüp’ün Muşkara adlı köyünden çıkıp Osmanlı devletine sadrazam olan Nevşehirli Damat İbrahim Paşa doğum yerine ve çevresine bayındırlaştırıken Niğde kalelerinin muhafızlarına ait haklarıda Nevşehir’e verdi. Böylece yörede ağırlık Ürgüp ve Nevşehir’e doğru kaydı.

Şişme bebek niğde

Niğde yöresi, Osmanlı Devleti’nin klasik döneminde eyaleti Karaman Nevşehir Livası içinde yer almaktaydı. Niğde 1849’da sancak merkezi oldu. 1860’da Niğde’nin 6 kazası vardı: Merkez, Kırşehir, Ürgüp, Nevşehir, Aksaray ve Yahyalı. 1867’de vilayet nizam namesinde de Niğde, Konya Vilayeti’ne bağlı bir sancak gözükmektedir. Konya Vilayetinin Niğde’den başka bir Konya Merkez İçel, Hamidabad (Isparta) ve Tekke (Antalya) olmak üzere toplam 5 sancağı vardı. Niğde sancağının toplam 5 kazası ise Niğde Merkez kaza , Nevşehir, Kırşehir, Ürgüp (Nahiye olan Yahyalı Ürgüp’e bağlıydı) ve Aksaray’dan oluşmaktaydı.
 
1877’deki kayıtlarda Niğde Sancağı’nın 1867 deki durumunu koruduğu görülüyor. Bu dönemde Niğde sancağının ‘da kaza sayısında bir değişikli olmamakla birlikte Kırşehir’in yerine Bor kazasını sancağa bağlandığı görülmektedir.
 
Niğde Sancağı, 1892 ve 1903 te yine Konya Vilayetine bağlı kaldı.Ne varki sancağın toplam kaza sayısı 5’ten 8’e yükseldi. Bu kazalar şunlardır: 1- Niğde Merkez Kaza 2-Bor 3- Nevşehir 4- Ürgüp 5- Aksaray 6-Maden( Çamardı) 7-Şücaeddin(Ulukışla) 8-Arapsun (Gülşehir)
 
Niğde İkinci Meşrutiyetten sonra bağımsız sancak durumuna getirildi. Bu dönemde Niğde ,bağımsız sancağın kazaları Maden dışında aynı kaldı.

şişme bebek niğde, şişme bebek nerede satılır niğde, niğde şişme bebek sitesi, niğde ucuz şişme bebek, niğde şişme bebek sipariş, niğde şişme bebek satış

Niğde ilimizin ilçeleri ve köyleri;
Niğde - Bor - Balcı   Köyü 
Niğde - Bor - Bayat   Köyü 
Niğde - Bor - Çukurkuyu   Kasabası 
Niğde - Bor - Karanlıkdere   Kasabası 
Niğde - Bor - Kayı   Köyü 
Niğde - Bor - Kızılca   Kasabası 
Niğde - Bor - Obruk   Köyü 
Niğde - Bor - Okçu   Köyü 
Niğde - Bor - Tepeköy   Köyü 
Niğde - Bor - Kemerhisar   Kasabası 
Niğde - Bor - Badak   Köyü 
Niğde - Bor - Bahçeli   Kasabası 
Niğde - Bor - Bereke   Köyü 
Niğde - Bor - Emen   Köyü 
Niğde - Bor - Gökbez   Köyü 
Niğde - Bor - Halaç   Köyü 
Niğde - Bor - Havuzlu   Köyü 
Niğde - Bor - Karacaören   Köyü 
Niğde - Bor - Karamahmutlu   Köyü 
Niğde - Bor - Kavuklu   Köyü 
Niğde - Bor - Kaynarca   Köyü 
Niğde - Bor - Kılavuz   Köyü 
Niğde - Bor - Kızılkapı   Köyü 
Niğde - Bor - Kürkçü   Köyü 
Niğde - Çamardı - Bademdere   Kasabası 
Niğde - Çamardı - Bekçili   Köyü 
Niğde - Çamardı - Beyazkışlakçı   Köyü 
Niğde - Çamardı - Burç   Kasabası 
Niğde - Çamardı - Celaller   Köyü 
Niğde - Çamardı - Çardacık   Köyü 
Niğde - Çamardı - Çukurbağ   Köyü 
Niğde - Çamardı - Demirkazık   Köyü 
Niğde - Çamardı - Elekgölü   Köyü 
Niğde - Çamardı - Eynelli   Köyü 
Niğde - Çamardı - Kavaklıgöl   Köyü 
Niğde - Çamardı - Kocapınar   Köyü 
Niğde - Çamardı - Mahmatlı   Köyü 
Niğde - Çamardı - Orhaniye   Köyü 
Niğde - Çamardı - Pınarbaşı   Köyü 
Niğde - Çamardı - Sulucaova   Köyü 
Niğde - Çamardı - Üçkapılı   Köyü 
Niğde - Çamardı - Yelatan   Köyü 
Niğde - Çamardı - Yeniköy   Köyü 
Niğde - Çamardı - Ören   Köyü 
Niğde - Merkez - Aktaş   Kasabası 
Niğde - Merkez - Aşlama   Köyü 
Niğde - Merkez - Ballı   Köyü 

Site Haritası

Mağaza Adresimiz: Söğütlü çeşme caddesi, No:186 Aliye kadın işhanı, Kat:1 Kadıköy / İstanbul

Adres Tarifi: Söğütlü çeşme caddesi katlı otopark karşısı, Kadıköy itfaiyesinin arka caddesi, Papuç ayakkabı üstü

Telefon: 0216 337 47 37 - Gsm 0535 439 77 31