Şişme bebek elazığ

Elazığ ilimizde seks shop ve erotik market dükkanları nerede bulunur diye aramanızı duyar gibiyim, elazığ ilimizde erotik shop ve cinsel sağlık ürünleri satış mağazası bulunmasada, şişme bebek, şişme kadın, şişme manken, şişme bayan, şişme karı ve şişme erkek modellerinin satışının yapıldığı güvenle teslimatta ve ürün teslimi sırasında güvenle alışveriş yapabileceğiniz www.sismebebek.com internet sitesi elazığ ilimize özel olarak hizmet vermektedir, dilerseniz siparişlerinizi 0216 337 47 37 veya 0535 439 77 31 nolu çağrı merkezimizi arayarak sipariş ve ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi sahibi olarak siparişlerinizi verebilir ve güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümü’nde yer almaktadır. Merkez nüfusu 2009 sayımları itibarıyla yaklaşık 381.715’dir.

şişme bebek elazığ

Elazığ’ın toplam nüfusu ise 547.562’dir. 1927’de 20.000 olan şehir nüfusu, 1990’da 204.603’e, 2000’de 266.495’e, 2009’de 375.000’e çıkmıştır.
 
Elâzığ, 380.000’e yaklaşan kent merkezi, 560.000’e yaklaşan toplam nüfusuyla Türkiye’nin 22. büyük kentidir. CNBC-e Business’ın verilerine göre Türkiye’nin en yaşanabilir 19. şehridir ve Türkiye’nin en iyi sağlık altyapısına sahip 2. şehridir. Nüfusa göre okuma oranı en yüksek olan iller arasındadır. Doğunun en hızlı gelişen şehridir.
 
Elâzığ’ın yerli halkına gakkoş denir ve şehir halkının büyük çoğunluğu Türk’tür. Bazı ilçelerinde de yine Türkmen göçmeni Zazalar ve bunun yanında Ermeni ve Azeri kökenli vatandaşlar yaşamaktadır. Ancak çevre illerden göç eden Kürt kökenli vatandaşlarımız da yaşamaktadır.

Elâzığ ili, MÖ 3000’li yıllarda kurulduğu sanılan, Harput kentinin oradaki devamıdır. Bu nedenle yıllarca Harput denmiştir. Büyük Selçuklu hakimiyetinin Anadolu’ya kayması ile Harput’un Türk yurdu olmasında en önemli savaşın Malazgirt Meydan Muharebesi olduğuna şüphe yoktur. Nitekim Harput ve çevresi Malazgirt muharebesinden sonra Türklerin eline geçmiş olup yörede Büyük Selçuklu Devleti’ne bağlı olarak Çubukoğulları Beyliği kurulmuştur (1085). Harput’un Türkler tarafından alınmasına kadar sadece müstahkem bir kale hüviyetinde kalan bu yer Türklerle beraber büyüyen bir şehir haline gelmiştir. Çubukoğulları Beyliği’nin ömrü uzun sürmemiş (1110) yılında Artukoğulları dönemini başlatmıştır. Bir müddet sonra Harput Artukluları diye bilinen bağımsız bir beylik kurulmuştur. Harput, (1230) yılında Moğolların eline geçmiş (1234) yılından itibaren ise Anadolu Selçuklu Devleti’nin hakimiyeti altına girmiştir. (1507) yılında Safevilerin eline geçen Harput, 1515 yılında ise Çaldıran zaferinden sonra Osmanlı hakimiyetine girmiştir (1516). Mezra denilen bugünkü yerleşim yerine 1834’de taşınan Elâzığ’a 1862 yılında Sultan Abdulaziz’in tahta çıkışının 5. yılında Hacı Ahmet İzzet Paşa devrinde buraya tayin edilen Vali İsmail Paşa’nın teklifi ile Mamuret-ül Aziz ismi verilmiştir. Fakat telaffuzu güç olduğundan halk arasında kısaca El’aziz olarak söylenegelmiştir. Zaman içinde bölgeye eyalet merkezliği yapan şehre 1937 yılında Atatürk tarafından tahıl ambarı bolluk ve bereket anlamına gelen El’azık adı verilmiş olup, zamanla Türkçe ses uyumuna uygunluğu ve söyleniş kolaylığı nedeniyle Elâzığ olarak kullanılır olmuştur.
 
Coğrafya elâzığ ili, Doğu Anadolu Bölgesi’nin güneybatısında, Yukarı Fırat Bölümü’nde yer almaktadır. 9153 km²yi bulan yüzölçümü ile Türkiye topraklarının %0,12’sini oluşturmaktadır. 40 0 21’ ile 380 30’ doğu boylamları, 38 0 17’ ile 39 0 11’ kuzey enlemleri arasında kalan il, doğudan Bingöl, kuzeyden (Keban Baraj Gölü aracılığı ile) Tunceli, batı ve güney batıdan (Karakaya Baraj Gölü aracılığıyla) Malatya, güneyden ise Diyarbakır illerinin arazileri ile çevrilidir. İl, merkez ilçe ile birlikte 11 ilçe, 537 köy ve 709 mezra yerleşmesinden oluşmaktadır.

Ekonomisi sanayi, tarım ve ticarete dayanır. Keban Barajı’nın yapılmasından sonra tarıma elverişli toprakların bir kısmı toprak altında kaldığından, tarım alanlarının azalması paralelinde sanayi canlanmıştır. Gayri safi gelirinin % 30’u sanayi, % 10’u ticaret ve % 25’i tarım sektöründen elde edilir. Toprak altı ve üstü çok zengindir.
 
Tarım: Ovaları az, fakat çok verimlidir. Bol suları bulunan büyük akarsuların suladığı bu ovalarda, buğday, arpa, pirinç, şekerpancarı, tütün, fasulye, nohut, mercimek, fiğ, burçak, soğan, sarmısak, pamuk, üzüm, elma, armut, kayısı, ceviz, badem ve dut yetişir. Yetiştirilen ürünler arasında lahana, kavun ve çilek önemli gelir kaynağı haline gelmiştir.
 
Madencilik: Elazığ madenciliğin tarımla yarıştığı ve hatta tarımı geçtiği bir yerdir. Toprakları madenle doludur. Bakır, krom, simli kurşun ve betonit başlıcalarıdır. Ergani Bakır İşletmesi’nde blister bakır, sülfürik asit ve prit tüvenan cevher istihsal edilir. Diğer maden işletmeleri Guleman Krom İşletmesi, Ferro Krom Tesisleri ve Elazığ Betonit Fabrikası’dır. Alacakaya ve Arıcak ilçelerinde çıkarılan mermer dünyaca meşhurdur. Kendine has özelliği bulunan Elazığ mermerini işlemek üzere son senelerde birçok mermer işleme fabrikası kurulmuştur.
 
Sanayi: Elazığ’ın maden bakımından zengin ve Türkiye’nin en büyük hidroelektrik santrallerinden birinin bu ilde oluşu ile sanayi gelişmiştir. İrili ufaklı 1200 sanayi iş kolu vardır. Elazığ sanayi alanında Doğu Anadolu Bölgesi’nde önemli bir yere sahiptir. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile fabrika sayısı hızla artmıştır. 49 fabrikalık sanayi bölgesinde 20 fabrika inşaatı tamamlanarak üretime geçmiştir. Diğerlerinin inşaatı devam etmektedir. Un, deri, şeker, çimento, pamukyağı, pamuk ipliği, kiremit, yün, süt, yem, azot, süper fosfat, kireç, plastik boru, tüpgaz imalatı ve dolum, kâğıt, tekstil, meşrubat, matbaacılık, mermer, ayçiçek yağı, ayakkabı, mobilya, sabun, tıbbi malzeme fabrikaları başlıca büyük sanayi kuruluşlardır.

Elazığ ilinin ilçeleri merkez,ağın,alacakaya,arıcak,baskil,karakoçan,keban,kovancılar,maden,palu,sivrice

Site Haritası

Mağaza Adresimiz: Söğütlü çeşme caddesi, No:186 Aliye kadın işhanı, Kat:1 Kadıköy / İstanbul

Adres Tarifi: Söğütlü çeşme caddesi katlı otopark karşısı, Kadıköy itfaiyesinin arka caddesi, Papuç ayakkabı üstü

Telefon: 0216 337 47 37 - Gsm 0535 439 77 31